MINOR: NV-ISG RESEARCH STUDENT MEETING

“ONTMOETEN EN INSPIREREN”

Woensdagmiddag 4 februari heb ik het symposium over Gerontologie bijgewoond in Eindhoven. Deze middag was georganiseerd zodat studenten van verschillende opleidingen elkaar konden ontmoeten en inspireren.

Gerontologie wordt bij wikipedia uitgelegd als ‘de tak van wetenschap die het ouder worden bestudeert. Dit niet alleen in het lichamelijk opzicht maar ook op een maatschappelijk en geestelijk vlak.’ Gerontologie wordt door verschillende professionals uitgevoerd in hun werkveld. Dit kan zowel in de eerstelijns gezondheidszorg plaatsvinden als bij gespecialiseerde zorg.

aibo dog_3.jpga5a6e6a1-9251-487e-b4d1-2564a3b18791Large

Tijdens de NV-ISG RESEARCH STUDENT MEETING stond het ouder worden centraal. Zo heb ik verschillende presentaties bijgewoond waarbij studenten vanuit een vraag van een opdrachtgever in de zorgsector een onderzoek zijn gestart. Wat voor mij de meest interessantste presentatie tijdens het ochtendprogramma was, was de presentatie over het robothondje AIBO. Zelf kende ik dit concept van Sony nog niet en als trendwatcher met een grote interesse in technologie vond ik dit best erg. Ik stond vooral versteld van de positieve bijdrage die dit concept meegaf aan de quality of life van de ouderen. De ouderen waarbij ze dit onderzoek uitgevoerd hebben kregen echt een emotionele band met dit hondje.

In het middagprogramma heb ik deelgenomen aan twee verschillende workshops. Zoals ik al verteld heb, heb ik een grote interesse in alle ontwikkelingen in de technologie dus daarom had ik gekozen voor de workshops ‘OBJEXLAB’ en ‘Technologie onder zelfstandige ouderen’. De informatie die ik toegediend kreeg bij de workshop over zelfstandige ouderen was voor mij niet nieuw, daardoor was dit voor mij geen hoogtepunt. Wel was het leuk om veel onderdelen te herkennen en te weten dat de stof die ik bij mijn huidige opleiding krijg ook door andere professionals gebruikt wordt.

Ik was erg geïnteresseerd geraakt tijdens de workshop/presentatie van het OBJEXLAB. Ik heb de ontwikkelingen met de 3D printers wel gevolgd maar toch verasten ze mij met nieuwe informatie. Ik ben nooit fan geweest van de 3D printer maar toch ben ik door deze presentatie er anders tegen aan gaan kijken. Bijvoorbeeld dat 3D printen niet alleen handig is voor het maken van nieuwe producten maar dat 3D printen ook een bedrijf kan ondersteunen door het makkelijker maken van het produceren van al bestaande producten. Ook vond ik het heel interessant om te horen dat er onderzoek wordt gedaan op de maan met een 3D printer.

Na het programma ben ik met nieuwe kennis en inzichten weer terug naar huis gegaan om vervolgens dit verslag te schrijven.

Advertenties