MINOR WEEK 2: LOWIE VAN DONINCK AANTEKENINGEN

In de les van Lowie van Doninck in week 2 was eigenlijk een grote introductie over waar Active Aging over gaat. Tijdens dit college heb ik vooral geleerd hoe belangrijk beeldvorming kan zijn en dit een invloed heeft op hoe wij tegen ontwikkelingen aankijken in de maatschappij.

Beeldvorming zijn de opvattingen die wij over anderen hebben en het kan ontstaan door wat we zelf een keer meegemaakt hebben of wat wij aangeleerd hebben. Er zijn ook gevolgen van beeldvorming omdat wij hierdoor vaak doen aan stereotypering. In de les moesten wij 5 eigenschappen van ouderen opschrijven, na een ronde door de klas kwamen we er snel al achter dat wij de gehele groep ouderen generaliseerden en al deze mensen op een grote hoop gooide. Terwijl er eigenlijk een heel groot verschil zit in de groep ouderen. Dit was wel een goed voorbeeld van de gevolgen van beeldvorming want niet iedere ouderen kan bijvoorbeeld slecht horen.

Een levensverwachting is de gemiddelde levensduur vanaf een bepaalde leeftijd. Op http://www.leydenacademy.nl kan je alles over veroudering lezen.

in 2050 is ongeveer 50% van onze bevolking ouder dan 50 jaar.

Advertenties