MINOR WEEK 14: TIM BROWN TALES OF CREATIVITY

Volwassenen durven minder snel dingen aan te geven omdat ze bang zijn om voorschut te staan. Om schaamte te voorkomen zijn volwassenen daardoor minder snel geneigd om alle creatieve ideeën te delen met de buitenwereld. Bij kinderen is dit een heel ander verhaal. Zij durven namelijk meer risico’s te nemen.

Maar zodra ze ouder worden raken ze die vrijheid kwijt omdat de meningen van anderen dan steeds belangrijker worden. Als kinderen zich veilig voelen in een omgeving dan voelen ze zich vrijer in het spelen. Als je als volwassenen ook in een zekere omgeving zit, zal je daardoor eerder je creatieve uitingen aangeven.

Deze theorie kan je toepassen op jouw project door een veilige omgeving op te stellen waarbij je eerlijk kan zijn tegen elkaar en niet bang hoeft te zijn om jouw ideeën te kunnen delen.

Veel bedrijven zijn hier ook mee bezig zoals Google, waarbij jouw werk een speelplaats wordt waar je je vrij kunt voelen.

Waarom is spelen belangrijk voor je creativiteit? We denken dat door te spelen we beter kunnen werken, creatiever worden en ook ons ook vrijer voelen. We voelen de rust in ons en zijn niet bang om te falen omdat je toch aan het spelen bent.

Als volwassenen zijn we ook continue onszelf aan het tegen houden in de vrijheid van ideeën. Als we namelijk een goed idee hebben blijven we continue dingen aanpassen omdat we er niet gelijk in geloven.

Wat ik heb geleerd uit deze presentatie is, dat je je niet moet tegen houden om jouw ideeën uit te brengen als jij die zelf goed vindt. Je moet je niet te veel laten leiden door de meningen van anderen. Natuurlijk is kritiek en meningen belangrijk om jouw concept beter te maken maar je moet je niet te veel tegen houden voordat je uberhaupt iets bedacht hebt.

Ontdek, creëer en inspireer spelenderwijs.

Advertenties